HTML

Facebook

Az RFH ecoSPINNING program

Nevezzen az RFH Ecospinnig díj 2012-re, ha vállalkozásának van egy jó ötlete, amelyet innovációs érték, a merészség, a szemléleti kultúra tehet sikeressé!

Címkék

Vállalkozói sikersztorikat, egészen pontosan a sikerek mögött tetten érhető emberi tényezők némelyikét szerettük volna elcsípni és megmutatni, egész egyszerűen azért, mert megfigyeltük, bizonyos emberek általában mindig mindent megoldanak, függetlenül attól, mi veszi őket körül, mások csak ideális vagy optimális körülmények között képesek teljesíteni, megint mások pedig olyankor is panaszkodnak, ha van pénz, paripa és fegyver.

Az volt az alapgondolat, hogy aki sikeres, abból elő lehet csalogatni valamennyit a személyes-emberi tényezőből, hogy mások is tanulhassanak a példájából.

Úgy terveztük, szépen előkészítjük a projektet, gondosan felkészülünk a szereplőkből, megismerjük a vállalkozásaikat jó előre, és majd az egyes emberekre hangolt kérdésekkel érkezünk meg leforgatni a videókat. Már régóta sejtjük, nem a tervezés nyújtja életünk nagy egyenletében a konstansokat: végül tíz nap alatt száguldottuk keresztbe-kasul az országot és egy kivételével senkit nem ismertünk meg előre interjú-alanyaink közül. Ők nem tudták, mit szeretnénk tőlük, mi nem tudtunk róluk semmit, azonkívül, hogy sikeresek a maguk dolgában.

Ettől aztán az egész egy nagyon spontán, kockázatokkal teli élmény lett, amelynek során csupa érdekes idegennel találkoztunk, és ezek az idegenek a beszélgetések egy órája alatt ismerőseinkké váltak, mert néha olyan mélyre vagy magasra ugrottunk közösen.

Lehet, hogy ezért, vagy másért, nem tudom, ez a sorozat a személyes ügyünkké vált. Azt vettük észre, hogy figyelünk és valóban tanulunk tőlük. Mindegyiktől valami mást lehetett tanulni. Volt, akitől a kis dolgok, a pici árrés megbecsülését, mástól önbizalmat, megint mástól emberszeretetet, de olyan is akadt, akitől kirobbanó életkedvet tudtunk tanulni. Minden beszélgetés után egy tucat kérdéssel gazdagabbak lettünk, mert elgondolkodtunk saját döntéseink, taktikáink, stratégiáink helyességén.

Pont ezért a videókat kiegészítő szövegek is személyesek, abból villantanak fel fel egy keveset, mi milyennek láttuk interjú-alanyainkat és a válaszaikat.

Rengeteg hang és képanyag született, egész estés filmet lehetne csinálni a tizenöt történetből. Most az volt a feladat, hogy készítsünk rövid, 3-5 perces videókat, később azonban még visszatérünk a hazai vállalkozói szféra mindennapi hőseit bemutató nagyfilmünkre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ecospinning.blog.hu/api/trackback/id/tr234914203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása